EVENING'S UNNI

VIENO INFO - TULOKSET / Results - KASVU KUVINA / Growing up

"Vieno" [ KoiraNet ]
15.6.2013, karkeakarvainen mäyräkoira ♀
43cm (rinnanympärys) / 27cm (säkäkorkeus) / 9,4kg

Kasvattaja Johanna Isaksson, Evening's
Omistaja Salli & Hannu Konttajärvi

Jalostustarkastus hyväksytty 8/2015
Luonnetesti LTEP 125+++
Terveys / Health:
silmät/eyes OK 2/2015
leikkaava purenta, täysi hampaisto / scissor bite, full dentation

Harrastukset / Hobby results:
4 x SERT, 1 x CACIB, RYP2-sijoitus

Mäyräkoiran hankkiminen oli monen sattuman summa, mutta rotuvalinta osoittautui lopulta loistavaksi kääpiösnautserin rinnalle.

Vieno on perheen ilopilleri. Kotiintulijoita se tervehtii riemukkaalla tanssilla ja haluaisi pussailla kaikki läpimäriksi. Se on persoonallisella tavalla vaativa tapaus ollen aina ensimmäisenä siellä missä tapahtuu ja vaatien jakamatonta huomiota. Siitä saa aina väsymättömän seuralaisen ja turhankin innokkaan assistentin tehtävästä riippumatta.
Mäyräkoirille tyypillisesti Vieno on itsevarma ja omanarvontunteva, sen silmille tai käpälille ei noin vain hypitä - huushollissamme sillä onkin ehdoton lauman kuningattaren asema. Se tulee yleensä hyvin toimeen myös perheen ulkopuolisten koirien kanssa. Pentuja kohtaan se on uskomattoman kärsivällinen osoittaen myös nätisti ja liioittelematonta voimaa käyttämättä milloin nuorempien riekkumisessa alkaa raja tulla vastaan. Vieraita ihmisiä kohtaan Vieno on avoimen ystävällinen, ainoastaan isokokoisiin möreä-äänisiin miehiin suhtautuminen on hieman epäileväinen.

Vienon kanssa harrastaminen on suuntautunut pääasiassa näyttelykehiin. Mahdollisuuksien salliessa käymme luolakoe- ja metsäjälkiharjoituksissa tähtäimenä päästä näissä lajeissa myös kilpailemaan. Nenäänsä Vieno käyttää taitavasti ja saattaa lenkeillä ollessa jäljestää pitkiäkin pätkiä maavainulla, mutta kisanomaista jäljestämistä pitää vielä harjoitella.
Kotioloissa olemme harjoitelleet peruskäytöstapoja arkitarpeisiin. Vieno on todella nopea oppimaan ja sen kouluttaminen on pääasiassa ollut helppoa, motivointi tapahtuu parhaiten nameilla.

Tammikuussa 2018 muuttuneen laumadynamiikan vuoksi Vieno muutti sille ennestään tuttujen ihmisten luo asumaan naapurikuntaan. Uudessa kodissaan Vieno on nauttinut ainoan koiran roolista saadessaan jakamattoman huomion.


Vieno 1-vuotiaana Rovaniemen juhannusnäyttelyssä 2014

Vieno is a real ray of sunshine. She greets home comers with a joyful dance and would like to kiss everyone until they’re drenched. You’ll get a tireless companion and an overly excited assistant of her no matter what the task.
Typical for dachshunds, Vieno is confident and self-respecting, and she has the undisputed status as the queen of the pack. She also generally gets along well with non-family dogs. She is unbelievably patient towards puppies, but also shows gently when the young ones are approaching the limit with their rampage. Towards strangers Vieno is openly friendly, she only reacts to big, gruffy men with some suspicion.

Activities with Vieno are mostly directed towards dog shows. Vieno uses her snout expertly and could follow a track with ground scent even long distances during jogging, but competition-like tracking must still be practiced. At home we have practiced basic manners for everyday needs. Vieno is a very quick learner and training her has mostly been easy, she’s best motivated by treats.

JALOSTUSTARKASTUS / Breeding assessment

Vieno on käynyt Suomen Mäyräkoiraliiton jalostustarkastuksessa Rovaniemellä 22.8.2015, tarkastajina Anita Al-Bachy ja Leena Vatanen. Tarkastustulos: hyväksytty.

"Erinomainen tyyppi, hyvä koko ja sukupuolileima. Erinomainen nartun pää, hyvä purenta. Hyvä kaula, hyvä selkä, hieman luisu lantio. Oikea rintakehän muoto ja pituus, köli voisi olla voimakkaampi. Tasapainoisesti kulmautunut, riittävä luusto, hyvät käpälät. Liikkuu tänään takaraajat rungon alla, muuten ok. Hyvä karva."

Vieno has passed the breeding assessment under the Finnish Dachshund Club by Anita Al-Bachy and Leena Vatanen. Result: suitable

LUONNETESTITULOKSET / Character test results

Vieno on suorittanut suomalaisen luonnetestin 3-vuotiaana 125 +++ pisteellä

Vieno has accomplished the Finnish Character Test with 125 +++ points.

SUKUTAULU / Pedigree


Arvocas Topparoikka
s.2007, punariista
silmät ok 2011, polvet 0/0, selkä K4
SE & DK MVA
Hodja's Aa Antonio Banderas
s.2006, punariista
silmät ok 2007, sekä K5
Östbo's Xtra Xtrem Xmann
s.2004, punariista, selkä K1
SE & DK MVA
Hodja's Unique Ultra Light
s.2003, riista, selkä K0
Arvocas Rautarouva
s.2006, riista
silmät ok 2009, selkä K5
C.I.B FIN KVA-L FIN & SE & EE & LV MVA V-02 EUVV-06 EEV-01
Welmu Welmuwelitahir
s.1996, riista, silmät ok 2006, selkä K2
Ravnsager's Annabella For Arvocas
s. 2003, riista, silmät ok 2008, selkä K1

C.I.E EE & LV MVA HeW- 10 BALTJV-10
Evening's Wenla
s.2009, riista
silmät ok 2014, selkä k2
Welmu Weli X-Ray
s.2006, riista
silmät ok 2009
C.I.B FI & SE & DK & NO & SE MVA SE JVA V-06 NOV-06
Bellomis Wargtass
s.2004, riista
FI & LT MVA
Welmu Miss Juuliska
s.2001, punariista, silmät ok 2007
Wilma
s.2006, punariista
silmät ok 2012
Lamark Daryl
s.2003, riista, silmät ok 2012
FIN KVA-L
Evening's Moon Beam
s. 2001, punariista, silmät ok 2006

© kennel Kaiserschnauz's