C1-pentue

Isä

FI MVA HeJW-12
Lapland’s Ellery Elmer “Tenho”

KoiraNet / Tenhon sivu

Silmät terveet 10/2018
Polvet 0/0
Sydän terve 10/2018
Emä

Kaiserschnauz’s Aurora Waltz “Priska”

KoiraNet / Priskan sivu

silmät terveet 10/19

Pentue syntynyt 4.12., pentueessa 3 narttua ja 2 urosta

C1-pentue ilmoitteli itsestään suunnittelemattomana ja täysin yllätyksenä viikkoa ennen synnytystä. Pentue on saanut alkunsa vahinkoastumisesta kenenkään tietämättä.

Pentueen emä on “Priska”, Kaiserschnauz’s Aurora Waltz. Priskan kanssa on tähän mennessä harrastettu näyttelyitä parin sertin edestä, myös agilityn alkeet ovat hyvällä mallilla, “lähes kisavalmis”. Priska on vauhdikas, temperamenttinen, aktiivinen ja äänekäs nuori narttu, toki pentujen odotus ja syntymä on selkeästi sitä rauhoittanut. Priskan silmät on tutkittu terveeksi 10/2019, muita terveystutkimuksia ei valitettavasti ehditty teettää ennen tätä ensimmäistä pentuettaan.

Isä on “Tenho”, FI MVA HeJW-12 Lapland’s Ellery Elmer. Tenho on viimeiset vuotensa elänyt sohvachampiona eläköityneenä koiramaailman aktiviteeteista, nuorempana tuli kierreltyä aktiivisesti näyttelyitä tuloksellisesti. Tenho on aina ollut helppo koira arjessa, se ei turhia hauku, nauttii rapsuttelusta ja läheisyydestä, viihtyy hyvin myös itsekseen.
Tenho on silmätutkittu terveeksi useita kertoja sen elämän aikana, viimeisin silmätutkimuslausunto on 10/2018.
Valitettavasti Tenhon terveyspuolella on ollut erinäistä kränkkää etenkin iän myötä, jonka vuoksi sen jalostuskäyttö ei ole ollut suunnitelmissa. Tenho sairastui loppuvuodesta 2018 maksan vajaatoimintaan, se on kotiruokavaliolla ja tarvitsee päivittäistä lääkitystä – Tenhon ulkoisesta olemuksesta vajaatoimintaa ei kuitenkaan huomaa. Pennuille tästä isukin sairaudesta tuskin on haittaa, koska sairaus on tulehdusperäinen eikä siis perinnöllinen. Tenholla on myös parodontiitti, jonka vuoksi siltä on poistettu useita hampaita vuosien saatossa. Luonnetestistä on tullut pisteitä 114-, eli luonnetestissä se on todettu laukausalttiiksi. Arjessa tämä näkyy joidenkin kovien äänien säikkymisenä, muuten ei onneksi elämää juurikaan haittaa, esimerkiksi ilotulituksia tai ukkosta Tenho ei säiky.Tenhon terveysongelmien vastapainona Priska-emällä sekä sen emänemällä Pietalla (4v) ei ole hammasongelmia. Pieta on luonnetestattu LTEP110+++ eli laukausvarma, myöskään Priska ei paukkuja säiky.

Pentue on rekisteröity EJ-rekisteriin useista syistä: astumisajankohtana emältä puuttuva PEVISA:n vaatima silmätutkimuslausunto, isän hammas- ja maksasairaus sekä laukausalttius. Pennuissa ei itsessään ole mitään nähtävää vikaa (kuten häntäknikkejä tms.), vaan EJ-rekisteröinnin pohjimmainen syy on ollut moraalinen. Perheilleen pennut kuitenkin toivottavasti tuottavat yhtä paljon iloa kuin mikä tahansa FI-rekisteriin rekisteröity pentu. Erikoisista lähtökohdista huolimatta pentue on kokonaisuudessaan hyvä, pennuilla on hienot vahvat rungot ja erityisen mukavanoloiset luonteet.

uros
Kaiserschnauz’s Cream ‘N’ Candy Canes
“Kosti”

KoiraNet

om. Kaisa Riskilä & Juho Lanko, Rovaniemi
uros
Kaiserschnauz’s Starry Howly Night
“Sisu”

KoiraNet

om. perhe Vieresjoki, Oulu
narttu
Kaiserschnauz’s Pawprints In Snow
“Ruuti”

KoiraNet

om. perhe Kallio, Keminmaa
narttu
Kaiserschnauz’s Gift Full Of Wonders
“Mila”

KoiraNet

om. Taina Posti & Henna Heikkinen, Kemi
narttu
Kaiserschnauz’s Secret Under Mistletoe
“Mona”

KoiraNet

om. Jaana Mustonen & Markku Inkinen, Kuusamo