C2-pentue

Pieta on astutettu ja pentuetta toivotaan syntyväksi vko 48

Isä
Emä
LV & LT JMVA BaltJW-20
House Kazak Eiken “Kenny”
KoiraNet / Kennyn sivu

Silmät terveet 6/2020
Polvet 0/0 (epävirallinen)
Lonkat B/B, kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0

PRA-B (HIVEP3) N/N ei kantaja
MAC N/N ei kantaja


BaltJW-16
Proceller Waltz With Kaiser “Pieta”
KoiraNet / Pietan sivu

Silmät terveet 6/2020
Polvet 0/0
Lonkat A/A, kyynärät 0/0
Selkä terve LTV0, VA0

PRA-B (Optigen) N/N ei kantaja
MAC N/N ei kantaja

Luonnetesti LTEP 110+++

Isä Kenny on tuotu Serbiasta alkuvuodesta 2020, Kennylle pentue olisi ensimmäinen. Ikää sillä oli astutuksen aikaan vasta 14kk eli on sulhoksi melko nuori, mutta Kennyn asuessa meillä kotona ja jakaessa arjen kanssamme tiedän mm. sen rakenteen, luonteenpiirteet ja tämänhetkisen terveyden paremmin kuin vierasta urosta käyttäessä. Lisäksi koin paremmaksi käyttää Kennyä ensimmäistä kertaa nartulle, jolla on jo ennestään jälkeläisiä. Tällöin voi tehdä ainakin jonkinlaisia oletuksia eri ominaisuuksien periytyvyydestä ja siitä mitä pentueelta on odotettavissa.
Kenny on kotioloissa tasapainoinen ja helppo koira. Kun jotain tapahtuu se on heti menossa mukana, mutta muuten osaa rauhoittua omiin oloihinsa. Se ei varsinaisesti ole perskärpänen tai kaipaa jatkuvasti huomiota, mutta nauttii yhteisistä hellitely- ja rapsutteluhetkistä. Kenny rakastaa ruokaa ja motivoituu helposti nameilla.
Kenny on nuoreen ikäänsä nähden reissannut paljon pitkiäkin matkoja eri kulkuvälineillä (auto, juna, lentokone). Reissatessakin se on helppo ja huomaamaton kaveri, joka ei turhia vingu tai hermoile matkustamisesta. Se sopeutuu helposti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin.
Kennyllä on melko helppohoitoinen karva, jota hoidetaan rullaamalla. Tähän mennessä eläinlääkärin palveluita on tarvittu vain rokotusta varten sekä luustokuvaukseen.
Harrastusrintamalla Kennyn kanssa on aloiteltu näyttelyissä, joissa se onkin menestynyt mukavasti vielä vähäisiin käynteihin nähden.

Emä Pieta on 5-vuotias eloisa narttu. Kotioloissa Pieta on miellyttävä seuralainen, se viihtyy oman perheen kanssa ja ottaa mielellään osaa arkiaskareisiin. Nuorempana se on ollut hyvin vilkas ja jopa vähän huimapäinen, iän myötä luonteen särmät ovat hioutuneet ja tasaantuneet. Pieta on helposti innostuva, väsymätön kaveri arjen askareisiin, harrastuksiin ja lenkkipoluille.
Harrastuksia silmällä pitäen Pieta on mukavan vietikäs, helposti innostuva ja myös helposti nameilla motivoitava ja palkkautuva kaveri. Käppänäksi siltä löytyy mieleeni sopivasti taisteluhalua ja saalisviettiä.
Pietan kanssa on harrastettu pääasiassa näyttelyitä vaihtelevalla menestyksellä, Suomesta sillä on 2 vara-SERTiä. Pietan kanssa harrastetaan myös agilitya, mutta tällä saralla emme ole ainakaan vielä kilpailleet.
Pietan jälkeläiset aiemmista pentueista ovat menestyneet mukavasti näyttelyissä, osan kanssa harrastetaan myös muita lajeja, mm. nose workia, rally tokoa, tokoa ja agilitya.
Pieta on emä A- ja B-pentueille, tämä tuleva pentue olisi sen viimeinen.

Yhdistelmä

Kenny ja Pieta asuvat meillä kotona, joten molemmat vanhemmat ovat tavattavissa. Lisäksi meillä asuu Pietan A-pentueesta sen tytär Priska.

Vanhemmat ovat sopeutuvaisia perhekoiria, joiden kanssa ei ole ongelmia arjessa esim. resurssiaggression, arkuuden tai ääniyliherkyyden kanssa. Kenny on maltillinen ja nöyrä, Pieta vilkas ja itsenäinen, kumpikin ovat itsevarmoja omilla jaloilla seisovia käppänöitä.
Pietalla on vahva riistavietti ja se pystyy jäljittämään ilmavainulla metsäneläimiä, näköhavainnon saatuaan se saattaa irrota pitkänkin matkan päähän eläimen perään. Kennyllä on myös jonkin verran riistaviettiä. Pennusta kiinnostuneen on tämä hyvä huomioida, riistavietti voi hankaloittaa pennun aikuistuessa esim. luotettavaa irtipitoa aitaamattomilla alueilla, myös koulutuksessa luoksetuloon tulisi keskittyä heti pennusta lähtien. Harrastuspuolella hyvän hajuaistin ja runsaan nenän käytön voi hyödyntää esim. Nose Workissa tai metsäjäljessä.

Vanhemmat on terveystutkittu laajasti: PEVISA:n mukaisen silmätutkimuksen (ainoa rodulle asetettu pakollinen tutkimus FI-rekisteröinnin edellytyksenä) lisäksi ne on myös kattavasti luustokuvattu sekä geenitestatti PRA-B:n (silmäsairaus, etenevä verkkokalvon surkastuma tyyppi B) sekä MAC:n (immuunipuutos, perinnöllinen alttius sairastua lintutuberkuloosiin) osalta. Kennyn ja Pietan pennut tulevat olemaan vanhempien geenitestitulosten perusteella terveitä molempien sairauksien osalta, eli ne eivät voi sairastua näihin sairauksiin eivätkä kanna kyseisiä sairausgeenejä.

Pennuista odotan mukavia perhe- ja harrastuskoiria reippaalla luonteella varustettuna. Rakenteellisesti toiveissa on liioittelematonta rakennetta vaivattomalla liikkeellä, pitkiä elegantteja päitä sekä kirkkaita värimerkkejä. Molemmat vanhemmat ovat 34cm korkeita, joten toiveissa on saada kokojen puolesta suhteellisen tasainen pentue. Turkit eivät todennäköisesti ole karkeimmasta ja villattomammasta päästä, mutta eivät toivottavasti myöskään hankalasti hoidettavat, vaan keskiverrot niin karkeudelta kuin pohjavillan määrältä.
Pietan aikaisemmissa pennuissa on luonteiden puolesta eroja niin pentueiden kuin pentujen välillä, mutta yhteistä kaikille pennuille on ollut toimeliaat itsevarmat luonteet. Odotan myös näille pennuille normaalia kääpiösnautserin luonnetta. Pennut vaativat johdonmukaiset tapakasvatukseen panostavat kodit, joissa ymmärretään, että suloisesta pennun ulkonäöstä huolimatta kääpiösnautseri on iso koira pienessä paketissa.

Yhdistelmä KoiraNetissä


Karkeasti laskettuna tästä yhdistelmästä n. 50% voi sanoa olevan amerikkalaista linjaa ja 50% eurooppalaista. Kennyn isä on amerikkalainen ryhdikäs ja itsevarma uros Repitition’s Shogun “Vuk”, jonka pääsin tapaamaan kotonaan Kennyä hakiessamme. Pietan emän isä on niinikään amerikkalainen Repitition’s Indigo Sky, jolla on paljon tyylikkäitä jälkeläisiä ympäri Eurooppaa. Molempien vanhempien takaa tulee myös perinteisempiä eurooppalaisia sukujuuria. Toiveena on saada amerikkalaista ryhdikästä ja eleganttia tyyppiä yhdistettynä eurooppalaiseen liioittelemattomaan ulkomuotoon.

Yhdistelmä on heterogeeninen ja laskennallisesti geneettistä vaihtelua on paljon. Tämä toivottavasti turvaa pitkällä tähtäimellä pentujen terveyttä.
Yhdistelmän sukusiitosaste on alhainen 0,20% ja sukukatokerroin korkea 0,95 (5:llä täydellä polvella laskettuna). Vanhemmat eivät ole keskenään läheistä sukua.

Yhdistelmä täyttää Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostussuositukset sekä rotujärjestön omalle pentulistalle asettamat vaatimukset.

LT & LV JMVA BaltJV-20
House Kazak Eiken
s.2019, musta-hopea
silmät OK 2020
lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä terve LTV0, VA0
PRA-B N/N, MAC N/N
C.I.B
Repitition’s Shogun
s.2016, musta-hopea
Repitition’s Valedictorian
musta-hopea
Repitition’s Cornerstone
pippuri&suola
Myla’s Love Potion Number One
pippuri&suola
Myla’s The Devil Wears Prada
musta-hopea
Repitition’s Impression
musta-hopea
Repitition’s Good Witch
musta-hopea
House Kazak Eva
s.2016, musta-hopea
House Kazk Octane
musta-hopea
Chelines Lucky Frane
musta-hopea
House Kazak Lucky Flower
musta-hopea
Silver Rainbow Calypso
musta-hopea
Chelines Expressamente Mio
musta-hopea
Sasquehanna Kahlua
musta-hopea
BALTJV-16
Proceller Waltz With Kaiser
s.2015, musta-hopea
silmät OK 2020
lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0
selkä terve, LTV0, VA0
PRA-B N/N, MAC N/N
Raven’s Tot Improved With Silver
s.2012, musta-hopea
silmät ok 2014, polvet 0/0
C.I.B FI MVA
Raven’s Tot Fill The Bill
s.2009, musta
LTE 203p.
silmät ok 2014
lonkat C/B, polvet 0/0, kyynärät 0/0
C.I.B EE & LT MVA BALTV-05
Lamigras Black Jaguar
s.2002, musta
C.I.B FI & EE & NO & RU MVA RU JMVA V-06 JV-06 EEV-07 NOV-09
Natasha’s Taganiego Roga
s.2005 musta
Raven’s Tot Eye Candy
s. 2008, musta
silmät ok 2011, polvet 0/0
FI MVA
Nochnoy Jazz Osnovnoy Instinkt
s.2006, musta
FI & EE MVA
Mardenas Honey Bee
s.2005, musta
C.I.B POHJ & FI & SE & N MVA HeJW-13 PMJV-13
Proceller Quencienta Sky
s.2012, musta-hopea
silmät ok 2015, Myotonia Congenita N/N
DK & VDH MVA DE JMVA
Repitition’s Indigo Sky
s. 2009, musta-hopea
silmät ok 2015, polvet ok
US MVA
Kharasahl’s Black Tie Social
s.2008, musta-hopea
US MVA
Repitition’s Chyna Black
s.2005, musta-hopea
FI MVA JV-10 HeW-11 EEJV-11
Silver Moon of Escudo Blue Bricassart
s.2010, musta-hopea
silmät ok 2014, Myotonia Congenita N/MC
PL MVA
Sasquehanna Harcerz
s.2001, pippuri&suola
Evening Star Moldau North
s.2004, pippuri&suola

Pennusta kiinnostuneelle

Mahdollisille pennuille etsitään koteja ensisijaisesti pohjois-Suomen alueelta. Vielä tässä vaiheessa on liian aikaista sanoja onko pentuja tulossa, montako syntyy, mikä on sukupuolijakauma jne., mutta tässä vaiheessa kotiehdokkaista etusijalla ovat aktiiviset ja mielellään harrastusorientoituneet (näyttelyt tai muu laji) kodit. Meiltä et voi ostaa “vain pentua”, vaan kasvattaja tulee aina kaupanpäällisenä. Kodeilta odotetaan yhteistyökykyä ja halua pitää yhteyttä kasvattajaan myös luovutusiän jälkeen sekä kiinnostusta tutkituttaa pentua virallisesti silmä- ja mieluiten myös luuston osalta sen ollessa aikuinen. Olethan tutustunut rotuun ja huomioinut, että kääpiösnautseri on trimmattava rotu: tukinhoitoon tulee siis panostaa pennusta lähtien.


Tiedustelut
Nathalie Koskenniemi
nathalie.karakko@gmail.com
puh. 045 6130 806 (klo 18 jälkeen)

Yhteydenotossa esittelethän itsesi ja kerrot koirakokemuksestasi, onko sinulla ennestään kokemusta kääpiösnautserista, miksi olet kiinnostunut pentueesta ja millaista pentua etsit. Pentuja ei voi varata ns. kohdusta ja meillä on aina tultava etukäteen käymään paikan päällä tutustumassa koiriin, pentuihin, niiden kasvuympäristöön ja kasvattajaan. Kasvattaja tekee vasta tämän jälkeen myyntipäätöksen. Kasvattaja myös päättää mikä pentu menee mihinkin kotiin, päätös tehdään pentujen ollessa 6-7vko ikäisiä.

Päivitetty